Radionica „Budi Mindful!“

 

Vježbe pažnje i koncentracije za studente

Petak, 14. lipnja 2019.

Trajanje: 10:00 do 14:00 sati

Vrijeme ispitnih rokova posebno je stresno razdoblje u životu svih studenata. Izazovi na koje nailaze kao što su nedostatak motivacije, nezadovoljstvo uspjehom, preopterećenost gradivom, nemogućnost usklađivanja privatnih i studentskih obveza ili nedostatak vremena, mogu negativno utjecati na svakodnevno funkcioniranje. Stoga, Bernaysovo Savjetovalište za studente organizira radionicu „Budi mindful!“ na kojoj će studenti u ovo ispitno vrijeme naučiti korisne vježbe pažnje i koncentracije. Radionica „Budi mindful!“ zamišljena je kao oblik pružanja potpore vama studentima, kako biste, uz vježbe pažnje i koncentracije pod stručnim psihološkim vodstvom, naučili kako se usredotočiti i ublažiti stres prije važnih ispita

Uz psihologinje Miju Flander Tadić i Ivanu Bektaš, sa studentima će na usmjeravanju pozornosti i uvježbavanju osjećaja smirenosti i relaksiranosti vježbati i obučeni pas prema holističkom pristupu, pudla Moris!

Na radionici će studenti prolaze kroz tehnike koje im omogućuju uspješno nošenje s negativnim mislima, emocijama i stresom kako bi se što bolje pripremili za novu akademsku godinu!

Korist od radionice studenti mogu imati ako:

  • Osjećaju stres, strah ili anksioznost zbog polaganja ispita

  • Ne znaju kako usmjeriti pažnju i odrediti prioritete

  • Ne znaju kako prihvatiti situaciju u kojoj se nalaze

  • Ne znaju kako kontrolirati svoja razmišljanja i ponašanja

  • Ne znaju kako se koncentrirati i usmjeriti pažnju na važne stvari

  • …žele razviti unutarnju svjesnost koja će im omogućiti da prema sebi (i drugima!) razviju otvoren i prihvaćajući stav.

Kako bi vježbe na radionici bile što kvalitetnije, broj studenata ograničen je na 20.

Na radionici je predviđena pauza od 30 minuta.

 

Što je mindfulness?

 

Mindfulness se najjednostavnije može opisati kao usmjeravanje pažnje na ono što se događa u našem umu, tijelu ili okolini u sadašnjem trenutku. Biti mindful znači biti svjestan toga gdje smo, kako se osjećamo, što razmišljamo i što činimo. Najvažniji aspekt mindfulnessa je potpuno prihvaćanje svih iskustava koja proživljavamo, kakva god ona u tom trenutku bila. Mindfulness nam pomaže da svjesno i namjerno, potpuno otvorenog uma, promatramo svoje misli, emocije i tjelesne reakcije. U stresnim i teškim trenucima, kada bi mogli reagirati na svoje uobičajene, često i negativne načine, mindfulness nam može pomoći da se odmaknemo od uznemirujuće situacije i odaberemo korisnije načine razmišljanja i ponašanja.

 

Produžetak prve radionice „Budi mindful!“

 

Vježbe pažnje i koncentracije za studente

Petak, 8. studenog 2019.

Trajanje: 10:00 do 14:00 sati

S početkom nove akademske godine Bernaysovo Savjetovalište za studente organizira produžetak prve od četiri radionice "Budi Mindful". Radionica je zamišljena kao oblik pružanja potpore studentima uz vježbe pažnje i koncentracije pod stručnim psihološkim vodstvom. Kako se usredotočiti i ublažiti stres koji se može pojaviti pri promjeni okoline te kako se suočiti s novim studentskim izazovima, samo  neke su od tema radionice.

 

A kako nam je bilo na prvoj radionici možete pogledati u galeriji: