Pozdravna riječ dekana

Poštovani posjetitelji, drage kolegice i kolege, dragi partneri i studenti,

dobrodošli na internetsku stranicu Edward Bernays Visoke škole, jednog od najmlađih i najinovativnijih visokih učilišta u Hrvatskoj!

Pozdravna riječ dekana Damir JugoNaša uspješna priča započela je 2013. kada je Bernays osnovan kao prvi studij u ovome dijelu Europe koji je studentima omogućio cjelovito specijalizirano obrazovanje iz područja komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Utemeljivši Bernays s ciljem vrhunskog obrazovanja budućih kadrova i generiranja dodane vrijednosti na domaćem i međunarodnom tržištu, od prvog dana do posljednjeg detalja usklađujemo studijske programe sa zahtjevima poslovne zajednice. To je do danas prepoznalo više od 550 naših studenata koji, zajedno sa 150 uglednih predavača iz znanosti i struke te više od 100 domaćih i inozemnih partnerskih organizacija, predstavljaju najveće Bernaysove ambasadore promičući naše vrijednosti tamo gdje je to najvažnije, na tržištu. U svega nekoliko akademskih godina izrasli smo u istinsko akademsko središte komunikacijske industrije u Hrvatskoj. Naš razvoj pratili su značajni međunarodni znanstveni, stručni i izdavački projekti te brojne nagrade i priznanja akademske zajednice, strukovnih udruženja i brojnih partnera iz prakse.

Drugi izuzetno važan korak u svom razvoju napravili smo tijekom 2017. Nakon iscrpnih analiza potreba tržišta, vrhunskih svjetskih praksi i trendova, ishodili smo dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja i pokrenuli smo dva nova studija iz turizma, područja u kojem Hrvatskoj kronično nedostaje kvalitetnog i educiranog kadra. Oba turistička studija, preddiplomski i diplomski, predstavljaju vrhunac kvalitete u smislu turizma i visokog obrazovanja, s posebnim naglaskom na jednu od temeljnih obilježja Bernaysa – inovativnost u svakom smislu!

Naša je misija studente potpuno osposobiti da samostalno zakorače na tržište rada te da uz impresivno iskustvo, stečeno za vrijeme prakse na studiju, u što kraćem vremenu postanu spremni uključiti se u dnevni ritam svake tvrtke ili organizacije. S tom mišlju svakodnevno širimo bazu Bernaysovih partnera iz realnog sektora u kojima naši studenti stječu neophodno praktično iskustvo čime aktivno provodimo model dualnog obrazovanja. Čak 25 posto naših studenata, upravo zahvaljujući Bernaysovom inovativnom modelu, dobilo je trajne angažmane kod naših partnera i prije nego je diplomiralo. Ova impresivna brojka samo je dodatan poticaj da kontinuirano nastavimo s razvojem i učvršćivanjem partnerskih odnosa s vodećim predstavnicima gospodarstva.

I dalje ćemo razvijati Bernays i činiti sve kako bismo svojim studentima, osim vrhunskih teorijskih znanja, omogućili izravan kontakt sa svijetom prakse i potencijalnim poslodavcima kod kojih će moći započeti, nastaviti ili nadograđivati svoje karijere i činiti ih još uspješnijima. Iskustvo osnivača i vodstva Bernaysa, predavača iz akademskog svijeta i prakse, individualan pristup svakome studentu, suradnja s vodećim inozemnim visokoobrazovnim institucijama, te u konačnici snažan naglasak na spajanje praktičnih znanja i obrazovnog procesa s tržištem rada, jamstvo su vrhunskog obrazovanja koje će bez sumnje otvoriti prava vrata i omogućiti vam da se bez straha otisnete na izazovno tržište komunikacija i turizma u Hrvatskoj i regiji.

Siguran sam da ćete u našim studijskim programima pronaći sve što je potrebno da postanete prepoznat, kompetentan i konkurentan sudionik današnjeg zahtjevnog tržišta.

 

Čekamo vas na Bernaysu!

izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. v. š.