Akademska godina 2013./2014.

Prvi Masterclass

 

Gost predavač: Boris Beker, Managing Partner agencije Chapter4, specijalizirane za odnose s javnošću i Public Affairs projekte

 

Prvo Masterclass predavanje održano je 16. siječnja 2014., a Boris Beker, stručnjak za odnose s javnošću agencije Chapter4, održao je predavanje o temi „Primjer u međunarodnom okruženju“  u okviru kojeg je predstavio najnovije trendove unutar industrije odnosa s javnošću s naglaskom na praksu u Austriji. Govoreći o novitetima koje je sa sobom donijelo globalno tržište i brzorastući razvoj tehnologije, g. Beker je naglasio važnost sinergije klasičnih tehnika odnosa s javnošću s novim medijima i društvenim mrežama i različitih pristupa u odnosima s javnošću koje obuhvaćaju aktivnosti, od detaljnog i potpunog briefiranja, preko definiranja strategije i procesa komunikacije pa sve do izrade različitih komunikacijskih materijala. Posebnu pažnju Beker je posvetio procesu evaluacije naglasivši njezinu važnost u svim fazama komunikacije.

 

Drugi Masterclass

 

Gošća predavačica: prof. dr. sc. Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, ministrica vanjskih i europskih poslova te predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati

 

Drugo Masterclass predavanje održano je 24. ožujka 2014. o temi „Hrvatska i EU u novonastalim geopolitičkim odnosima“. Prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, ministrica vanjskih i europskih poslova te predsjednica Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Vesna Pusić održala je zanimljivo predavanje u sklopu kojeg se osvrnula na ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ali i na političku situaciju u Ukrajini te na njezin utjecaj na članice Europske unije. Studenti i brojni okupljeni također su dobili odgovore na pitanja vezena uz aktualne političke trendove što je Hrvatskoj dalo novu dimenziju u geopolitičkim odnosima.

 

Treći Masterclass

 

Gošća predavačica: Anne Bernays, profesorica na Sveučilištu Harvard, spisateljica i novinarka

 

Ususret prvoj godišnjici Edward Bernays Visoke škole, Bernays je ugostio uvaženu profesoricu sa Sveučilišta Harvard, spisateljicu i novinarku Anne Bernays. Gospođa Bernays ujedno je i kćer Edwarda Bernaysa, osobe koja je utemeljila struku odnosa s javnošću i čije ime ova visokoobrazovna institucija s ponosom nosi. Posebno izdanje Masterclassa održano 8. svibnja 2014. bilo je idealna prilika da istaknuta harvardska profesorica okupljenima predstavi i vlastiti doprinos razvoju novinarstva te, po prvi put, prikaže lik i djelo Edwarda Bernaysa kroz kolekciju privatnih fotografija, brojne obiteljske anegdote o kojima se ne može čitati u udžbenicima, kao ni o utjecaju očeve karijere na njezin profesionalni razvoj i njihov međusobni odnos.