Započela Bernaysova Politička akademija: prvi modul održao je dr. sc. Damir Jelić

Program je to cjeloživotnog obrazovanja koji omogućava stjecanje i usavršavanje kompetencija za kvalitetnije političko djelovanje kroz tri mjeseca i 10 modula

18. prosinca 2021.

Prvi modul “Subjekti političkog sustava” polaznici Političke akademije imali su priliku slušati ove subote, 18. prosinca 2021.

Polaznike je kroz prvi modul vodio dr. sc. Damir Jelić, političar s bogatim iskustvom te jedan od rijetkih koji su doktorirali s područja menadžmenta u politici. U javnosti je poznat kao župan Karlovačke županije i gradonačelnik Grada Karlovca u nekoliko mandata. Dr. sc. Damir Jelić predavač je na kolegiju “Politička komunikacija”, koji se izvodi na diplomskom studiju Upravljanja odnosima s javnošću.

Program Političke akademije kroz interdisciplinarni pristup polaznike upoznaje sa svakodnevnom političkom praksom i najnovijim trendovima u svijetu politike, što ga ujedno čini jedinstvenim na tržištu. Polaznici prve generacije programa su aktualni političari iz mnogo krajeva Hrvatske koji obnašaju dužnosti na lokalnoj ili regionalnoj razini, oni koji žele naučiti više o uspješnom političkom djelovanju, kao i alumniji Bernaysa. 

Tim Bernays Akademije pobrinuo se o tome da se polaznici upoznaju s temeljima komunikacije kao izrazito važnog elementa političkog djelovanja. Tako su polaznici prvoga dana Političke akademije na poklon dobili knjige “Temelji međuljudske komunikacije” u autorstvu prof. dr. sc. Zorana Tomića i doc. dr. sc. Damira Juge te knjigu u izdavaštvu Bernaysa - “Edward L. Bernays - rođenje odnosa s javnošću”. 

Tijekom trajanja programa svim polaznicima omogućen je direktan kontakt i konzultacije s predavačima. Po završetku programa svi polaznici postaju članovima Alumni kluba Akademije, a tako im omogućuju jedinstvene prilike za povezivanje s mnogim akterima političkog svijeta i sudjelovanje u raznim događajima Bernaysa.