Ured povjerenika za informiranje RH održat će "Želim znati, želim sudjelovati" radionicu za Bernaysovce

Pravo na pristup informacijama za mlade: Želim znati, želim sudjelovati program je radionica Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske, a u kojem će sudjelovati i Bernaysovi studenti

05. ožujka 2020.

 

Radionica o pravu na pristup informacijama za mlade: "Želim znati, želim sudjelovati" održati će se na Edward Bernays University Collegeu, u utorak, 10. ožujka 2020., od 15.00 do 16.30 sati. Na radionici će sudjelovati 20 prijavljenih studenata, a organizirana je u suradnji Bernaysa sa Studentskim zborom. Cilj radionice je ukazati na mogućnosti korištenja Zakona o pravu na pristup informacijama i na mogućnosti koje pružaju otvoreni podaci i njihova ponovna uporaba u kreiranju novih društveno korisnih alata. 

 

Zaključno, na radionici će se suradnici Ureda povjerenika baviti i mogućnostima za sudjelovanje u procesu donošenja odluka, s ciljem kreiranja (manjeg broja) propisa koji bolje odgovaraju društvenim potrebama i ostvaruju višu razinu pristajanja uz zajednički kreirana pravila. Polaznici će dobiti odgovarajuće potvrde o polaženju radionice po završetku programa.