Prijave u tijeku - 3. izdanje Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije

Studenti Odjela za turizam Bernaysa na prošlogodišnjem izdanju natjecanaj odnijeli su pobjedu s projektom Glagoljaške kolonije

03. studenog 2021.

Treće Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 2. do 3. prosinca 2021. godine. Natjecanje je međunarodno, a službeni jezici natjecanja su engleski i hrvatski jezik. Iz organizacijskog tima navode kako će mentorsko vođenje timova nastavnika unaprijedit će sposobnosti studenta te vidljivost fakulteta.

Cilj Milenijskoga natjecanja potaknuti je razvoj kreativnosti, kritičkog promišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti kod djece i mladih pri izradi idejnih rješenja povezanih sa sektorima kreativne industrije. Natjecanje je organizirano u tri kategorije ovisno o dobi natjecatelja te je namijenjeno osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom uzrastu. Timovi u prijavi trebaju imati mentora te se usmjeriti na jednu od predloženih tema natjecanja, a teme su: glagoljica, mitologija i Put svile.

Rok za prijavu timova je 12. 11. 2021., a nakon prijave predaja idejnog rješenja očekuje se do 26. 11. 2021. Timovi predložena rješenja izlažu u prostoru Ekonomskog fakulteta u Osijeku ili online 2. 12. 2021.

Pozivna publikacija kao i mrežna stranica milenijsko.efos.hr donose pojedinosti vezane uz organiziranje i sudjelovanje, a organizatori stoje na raspolaganju za sve upite. Pozivna publikacija dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku. Ove godine su rokovi kratki te vas potičemo na prijavu kao i prosljeđivanje obavijesti zainteresiranim nastavnicima i profesorima.