Poznati domaći chef Mate Janković održao gostujuće predavanje na temu gastronomije u ulozi brendiranja Hrvatske

Gostujuće predavanje održao je za studente diplomskog studija Upravljanja doživljajem u turizmu, u okviru dva kolegija - Praktikum za upravljanje doživljajem i Hrvatska kao brend

01. prosinca 2021.

Hrana se često nalazi u ulozi turističkog proizvoda, a gastronomska ponuda Hrvatske ima veliki potencijal postati jednim od ključnih faktora nacionalnog brenda. Namirnice koje se biraju za pripremu autohtonih hrvatskih jela bitan su dio predstavljanja identiteta na inozemnim tržištima. Upravo o tome, iz prve ruke govorio je Mate Janković, inače, jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih kuhara, a od nedavno i poduzetnika u gastronomiji.

Kroz kolegij "Praktikum za upravljanje doživljajem" studenti imaju jedinstvenu priliku artikuliranja inovativnih i kreativnih poduzetničkih ideja u turizmu koje mogu razvijati u originalne poduzetničke pothvate. Dok, pomoću kolegija "Hrvatska kao brend", studenti diplomskog studija se imaju priliku upoznati s posebnostima Hrvatske kao turističke destinacije te analizirati prednosti i nedostatke Hrvatske kao političkog, kulturnog, gospodarskog i turističkog brenda.