Održan drugi modul Političke akademije: Željko Kolar i Damir Jelić polaznike upoznali s menadžmentom u politici

Drugi modul Političke akademije polaznike je upoznao s praksom menadžmenta u političkim sustavima uz jedinstvene primjere iz svakodnevne političke prakse i upravljanja

19. siječnja 2022.

Drugi modul "Menadžment u politici" za polaznike Političke akademije održan je u subotu, 15. siječnja 2022. Modul su u tandemu održali dugogodišnji župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji slovi kao jedan od najuspješnih župana, te dr. sc. Damir Jelić, političar s bogatim iskustvom. Kolar je izabran i za zastupnika u Hrvatskom saboru te je obavljao dužnost potpredsjednika saborskog odbora. 

U okviru drugog modula polaznike se upoznalo sa sljedećih sedam aspekata menadžmenta u politici: upravljanjem ljudskim potencijalima i organizacijom, komunikacijom u organizaciji, donošenju odluka i kontrolom, uspješnim vođenjem županije, strateškim promišljanjem u politici i inovativnošću. Polaznike su predavači upoznali s teorijom i praksom kroz primjere studije slučaja model uspješnog vođenja županije, razvoja poduzetništva i turizma, brendiranja Županije te upravljanja destinacijom i njezinom promocijom.

O prvom modulu Političke akademije koji je u prosincu 2021. održao dr. sc. Damir Jelić možete pročitati na poveznici.


Program Političke akademije kroz interdisciplinarni pristup polaznike upoznaje sa svakodnevnom političkom praksom i najnovijim trendovima u svijetu politike, što ga ujedno čini jedinstvenim na tržištu. Polaznici prve generacije programa su aktualni političari iz mnogo krajeva Hrvatske koji obnašaju dužnosti na lokalnoj ili regionalnoj razini, oni koji žele naučiti više o uspješnom političkom djelovanju, kao i alumniji Bernaysa.