Na Bernaysu održana 4. sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola

Glavna točka dnevnog reda bila je analiza ciklusa reakreditacije, a na sjednici su sudjelovali i predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje

28. siječnja 2020.

U četvrtak, 23. siječnja, na Bernaysu se održala 4. sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske pri kojoj je tematiziran prvi dio ciklusa reakreditacije sa svim visokim učilištima članicama. Svoja iskustva reakreditacije na sjednici su predstavili Veleučilište u Požegi, Veleučilište u Virovitici, Algebra visoko učilište i RIT Croatia.

Na sjednici je Vijeće ugostilo predstavnike Agencije za znanost i visoko obrazovanje na čelu s ravnateljicom prof. dr. sc. Jasminom Havranek i predsjednicom Akreditacijskog savjeta prof. dr. sc. Sonjom Vilom, uz koje su sudjelovali zamjednica ravnateljice dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković, promoćnica ravnateljice mr. sc. Sandra Bezjak i Mirjana Gopić, dipl. iur.

Tijekom održane sjednice, predstavnici visokih učilišta održali su prezentacije o vlastitim iskustvima reakreditacije s ciljem ostvarivanja dijaloga sa svim dionicima u sustavu visokog obrazovanaj u svrhu poboljšanja cjelokupnog procesa.