Lucija Kožarić: "Uvijek su prvi koraci najteži, ali uz Bernays i stečena znanja i vještine je sve lakše"

U prošlogodišnjoj kampanji studentica Bernaysa Lucija Kožarić predstavljala je Bernays u ulozi buduće TV novinarke/reporterke, a danas Lucija to i radi, vodi podcast pokreta za poznati zagrebački klub

20. lipnja 2020.

Protekle godine bila si akter kampanje “Tvoj film, tvoj život, tvoj studij!” u ulozi buduće televizijske novinarke/reporterke? Ove godine čujemo kako si oživila tvoju prošlogodišnju ulogu i ostvarila svoje prve novinarske korake već na drugoj godini studija. Što nam možeš otkriti o angažmanu?

Radi se o podcast emisiji pod nazivom “Heja Heja” koja se emitira na Z1 televiziji, nedjeljom u 13:30 sati, a podcasti su dostupni na i YouTube platformi. Radi se o projektu, koji kao cilj ima spas kultnog zagrebačkog, košarkaškog kluba Cibone. U ovome projektu angažirana sam kao voditeljica emisije i zadatak mi je intervjuirati legende hrvatske košarke pa sam tako do sada imala čast upoznati Mirka Novosela, Željka Pavlićevića i Zorana Čuturu. 

Kako se snalaziš u svojim prvim ‘komunikacijskim’ koracima karijere? Kako ti Bernays pomaže
u tome?

Uvijek kažu kako su prvi koraci najteži, ali uz Bernays te stečena znanja i vještine je sve lakše. Bernays ima istaknutu ulogu s obzirom da se radi o poslu u struci pa zahvaljujući znanjima mogu “opipati” ono o čemu profesori , gostujući predavači i stručnjaci pričaju na predavanjima, a tu pomaže i dosta 'iskustva' s vježbi i primjera na nastavi. 

Kad staneš pred kameru, koje ti misli prolaze glavom? Sjetiš li se smjernica profesora s predavanja? 

Jedna od najučestalijih misli je “kako započeti, a kako završiti". Najavna i odjavna špica mi iz nekog razloga predstavljaju izazov, no, budući da to nije ništa komplicirano, uvijek se sjetim razmišljanja pojedinih profesora o tremi i vježbanja ispred kolega u predavaonici i tako, sa svakom novom emisijom, sve je lakše. Svjesna sam kako je kvalitetan javni nastup u bilo kojem poslu izrazito važan, a posebice u sektoru komunikacija. Osobno, pokušavam nakon svakog snimanja, koliko god to bilo teško, gledanjem vlastitih snimaka razvijati kritičko opažanje nekakvih svojih "grešaka" i povezivati to sa savjetima i preporukama profesora na Bernaysu. 

Vratiš li se na dan upisa prije dvije godine, koji su tvoji glavni razlozi upisa na Bernays?

Pokušavam ga se prisjetiti odgovarajući na ovo pitanje, ali iskreno, nakon toliko dobrih trenutaka s "najBoljom" ekipom, ne pamtim dan upisa na Bernays, kao da je bilo prije ohoho godina, a zapravo nije to niti tako daleko. Pamtim cijelu prije-i-poslije priču. Mogu samo reći, kako sam, listajući tada Bernaysovu stranicu, otkrila sadržaj studijskog programa Komunikacijski menadžment, sve mogućnosti koje Bernays nudi - poput ogromnog broja partnera za studentsku praksu ili Erasmus+ razmjena, a čak sam imala priliku upoznati i nekoliko ljudi koji su već bili upisani na Bernays, a njihove reakcije bile su, ni manje, ni više oduševljenje... Danas, dvije godine nakon, sretna sam jer sam se pronašla i mogu se zamisliti u toj cijeloj "komunikacijskoj" priči. I nisam niti blizu požalila. Dapače, sve mi je draža i draža ta odluka. 
 

Želiš li i ti studirati s #Bfaktorom? Ako je odgovor potvrdan ili želiš doznati više informacija o Bernaysu, prijavi se za razgovor ovdje