Komunikacijske vještine kao ključni alat u javnom djelovanju

U sklopu šestog modula Političke akademije održano je predavanje na temu naprednih komunikacijskih vještina. Prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel i izv. prof. dr. sc. Damir Jugo polaznike su upoznali s ključnim temama za unapređenje kvalitete političkog djelovanja.

06. prosinca 2022.

Prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel, profesorica emerita na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i politička analitičarka, polaznicima je približila kako komuniciraju vodeće političke opcije i pojedinci te na primjerima s domaće i inozemne političke scene, objasnila je u kojoj mjeri utječu ideologije i programi na izbore i opredjeljenje birača. Također, polaznicima je dala savjete kako pridobiti povjerenje i utjecati na birače te unaprijediti komunikaciju s njima korištenjem sedam pravila uspješne komunikacije.

U drugom dijelu šestog modula Političke akademije, dekan Edward Bernays Visoke škole, stručnjak za strateško i krizno komuniciranje te politički analitičar, izv. prof. dr. sc. Damir Jugo govorio je kako upravljati komunikacijom u politici na strateški način te kako formulirati političke poruke i teme. Polaznicima je predstavio na koji način mogu koristiti komunikacijske alate i tehnike za izgradnju liderskog imidža i kolika je važnost percepcije u politici.