Bernaysovi studenti turizma sudjeluju u Milenijskom natjecanju Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Troje studenata turizma će pod mentorstvom pročelnice dr. sc. Romane Lekić braniti boje Bernaysa na 2. Milenijskom natjecanju koje će se ove godine, s obizirom na okolnosti, održati u online izdanju

20. travnja 2020.

Studenti treće godine studija "Menadžment i marketing turističke destinacije" na Bernaysu Petra Krajačić, Nika Medvid, Franka Pasanaec i Tvrtko Jurić pod mentorskim vođenjem pročelnice i profesorice Odjela za turizam dr. sc. Romane Lekić, prijavili su se na 2. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije, koje tradicionalno organizira Ekonomski fakultet u Osijeku, a proglašenje pobjednika očekuje se 25. travnja 2020. godine u sklopu Kreativne riznice. Krovna tema ovogodišnjeg natjecanja je glagoljica, a Bernaysov tim je prijavio projekt pod nazivom "Glagoljaška kolonija".

Što se tiče razvrstavanja unutar sektora prema Hrvatskom klasteru konkurentnosti, kreativnih i kulturnih industrija u Republici Hrvatskoj (Projektna studija iz 2015. Ekonomskog fakulteta u Zagrebu), ovim projektom obuhvaćeni su segmenti gotovo svih sektora te projektom organski povezani kao dinamičan i otvoren proces u kome sudjeluje lokalna zajednica, dionici u turizmu i kulturi i gosti/turistiProjektom su obuhvaćeni sljedeći sektori: Muzeji, knjižnice, baština; Umjetnost; Glazba i izvedbene umjetnosti; Dizajn; Fotografija; Zanati – umjetnički i tradicijski; Arhitektura; Elektronički mediji te Izdavaštvo i oglašavanje.

 

Više o natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr, a našem timu želimo mnogo uspjeha i odličan plasman! wink