Bernaysovi studenti na "Budi Mindful" radionici učili kako se nositi sa stresom prije ispita

Savjetovalište za studente organiziralo radionicu usmjeravanja pažnje i koncentracije pred ispitne rokove.

17. lipnja 2019.

Bernaysovi studenti u sklopu Savjetovališta sudjelovali su u radionici „Budi mindful“ namijenjenoj usmjeravanju pažnje i povećanje koncentracije pred ispitne rokove. Voditeljica Savjetovališta za studente, psihologinja Mia Flander Tadić u suradnji s psihologinjom Ivanom Škaricom, osmislila je i provela nekoliko vježbi u svrhu povećanja akademske uspješnosti, boljeg pamćenja i kvalitetnijeg prepoznavanja i prihvaćanja vlastitih osjećaja i trenutnih emocionalnih stanja.

Studentski život sa sobom nosi mnogo stresnih situacija, zbog čega se nekada teško nositi s mnoštvom različitih misli, osjećaja i senzacija. U petosatnoj radionici, studenti su se upoznali s osnovama mindfulnessa, odnosno usredotočene svjesnosti kako bi naučili obratiti pozornost na sadašnji trenutak i bili sposobni nositi se sa stresom, što im je posebno potrebno za vrijeme ispita. Cilj radionice "Budi mindful" bio je kroz iskustvene vježbe naučiti studente kako da usmjere svoju pažnju na sadašnji trenutak kako bi poboljšali cjelokupnu jasnoću svoga uma.

Svakodnevni život uzrokuje da je mozak neprekidno u stanju stresa, što rezultira problemima s pažnjom, akademskim neuspjehom, impulzivnim ponašanjem, depresijom, anksioznošću, problemima sa spavanjem i socijalnim odnosima. Bernaysovo Savjetovalište za studente prepoznalo je važnost i potrebu da studentima osigura podršku za pred ispitne rokove radionicom koja omogućava smirenje uma, smanjenje ljutnje, briga i stresa, kako bi što uspješnije savladali svoje akademske i druge životne izazove.

S ciljem pružanja stručne podrške studentima Bernaysa, Savjetovalište za studente i dalje će organizirat grupne radionice na različite teme iz područja psihologije, kao i individualna savjetovanja s psihologom ili psihoterapeutom.

Za uključivanje u individualno savjetovanje zainteresirani student može napisati kratki zahtjev i poslati ga na mail: savjetovaliste@bernays.hr. Sadržaj razgovora i podaci studenata smatraju se profesionalnom tajnom i vode se u diskreciji.