Bernays pokreće Sportsku akademiju: specijalizirani program edukacije za mlade sportaše

Bernays Sportska Akademija specijalizirani je program edukacije namijenjen mladim sportašima koji se nalaze u najosjetljivijem trenutku svoje sportske karijere

17. veljače 2020.

Bernays je kreirao in house edukacijski program Sportska akademija čiji je osnovni cilj vrhunskim sportskim klubovima odnosno njihovim mladim sportašima, koji prelaze iz omladinskog u profesionalni sportski pogon, pružiti neophodna znanja i vještine koje će im olakšati tranziciju i prilagodbu na nove okolnosti s kojima se dotad nisu suočavali te im dugoročno koristiti tijekom njihovih karijera.

           "Program smo pažljivo pripremali dugo vremena i usklađivali ga sa sličnim programima u svijetu i potpuno ga prilagodili profesionalnim klubovima koji će njegovim provođenjem uložiti svoje mlade profesionalce i pripremiti ih ih za kompleksno okruženje koje ih postavlja pod povećalo medija, navijača, fanova, javnosti, menadžera i brojnih drugih", rekao je doc. dr. sc. Damir Jugo, dekan Bernaysa. 

Edukacija će trajati 6 dana koliko broji i cjelina, a moguća je i provedba sažetog programa u 2 dana. Program se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela, u okviru kojeg će se obraditi područja interpersonalne i komunikacije u sportu, javni nastupi u sportu, komunikacija sportaša s medijima i nastupi u medijima, komunikacija sportaša na društvenim mrežama i sportska psihologija. U provedbi akademije sudjelovat će 5 Bernaysovih predavača i Ivan Tomić, predavač na nogometnoj akademiji HNS-a namijenjenoj polaznicima za trenersku UEFA Pro licencu.