O Bernaysu

​Edward Bernays Visoka škola jedinstveno je visoko učilište koje izvodi najinovativnije studijske programe iz komunikacija i turizma u ovom dijelu Europe. Studiji komunikacija, preddiplomski studij „Komunikacijski menadžment“ i diplomski studij „Upravljanje odnosima s javnošću“, te studiji turizma, preddiplomski studij „Menadžment i marketing turističke destinacije“ i diplomski studij „Upravljanje doživljajem u turizmu“, nose snažan pečat dualnog obrazovanja koji studentima omogućava da započnu svoje karijere u gospodarskom i turističkom sektoru. Uspješan model visokog obrazovanja koji studente prati od početka pa sve do kraja studija, potvrđuje i podatak da petina Bernaysovih studenata angažmane dobije već za vrijeme studija.

Priča o uspjehu ovog visokog učilišta počela je u svibnju 2013. Bernays je tad bio prvi studij koji je izvodio cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću te jedini u ovom dijelu Europe koji u potpunosti integrira komunikacijske studije i do zadnjeg ih detalja prilagođava stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. U četiri godine djelovanja izrastao je u najveći studij komunikacijskog menadžmenta i postao lider u visokom obrazovanju u području komunikacija. U srpnju 2017. Bernays je dobio dopusnice za izvođenje novih studija čime je postojećoj studijskoj vertikali komunikacija pridružio vertikalu turizma.

Bernays Visoka škola

Predavači na Bernaysu vodeći su inozemni i domaći stručnjaci iz znanosti, ali i prakse. Tako u obrazovanju stručnjaka na području komunikacijskog i turističkog menadžmenta sudjeluju znanstvenici s dugogodišnjim akademskim iskustvom, vlasnici i direktori vodećih regionalnih agencija za odnose s javnošću, direktori korporativnih komunikacija domaćih i stranih tvrtki, savjetnici za komuniciranje iz nevladinog sektora, državnih institucija i političkih stranaka, priznati marketinški stručnjaci, ugledni stručnjaci u području turističkog menadžmenta i turistički eksperti. Kombiniranjem akademskih spoznaja i njihovom nadogradnjom primjerima iz prakse studentima se omogućava savladavanje cjelokupnog sustava komunikacijskog i turističkog menadžmenta, a partnerstvima s vodećim PR agencijama, tvrtkama i institucijama, turističkim destinacijama, svjetskim lancima hotela, event menadžment tvrtkama i strukovnim udruženjima iz komunikacija i turizma, studenti imaju priliku steći prijeko potrebno praktično iskustvo iz realnog sektora.

Zahvaljujući međunarodnim znanstvenim konferencijama Communication Management Forum održanima 2015. i 2017. te međunarodnom znanstvenom časopisu Communication Management Review koji dvaput godišnje donosi najnovija istraživanja iz odnosa s javnošću, menadžmenta, marketinga, politologije i srodnih znanstvenih disciplina, te suorganizacijom različitih znanstvenih konferencija i projekata, Bernays je prepoznat i kao akademsko središte komunikacijske industrije u Hrvatskoj.

Uz studente i predavače, koji predstavljaju ujedno i najveće Bernaysove ambasadore, njegovu su vrijednost prepoznale i stručna i akademska zajednica. Kampanja lansiranja 2013. donijela mu je prvu nagradu struke, Grand PRix nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a ubrzo potom uslijedila su priznanja Superbrands Hrvatske te međunarodne akademske zajednice koja je, uručivši Bernaysu Erasmus+ povelju, pozicionirala ovo visoko učilište među vodeće europske visokoobrazovne institucije. Bernays je trenutno jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje je tri godine zaredom ponijelo titulu hrvatskog visokoobrazovnog superbrenda, a od ostalih priznanja ističe se Biznis Partner nagrada za najbolju visokoobrazovnu instituciju jugoistočne Europe. 

Unatoč tome što je u samo nekoliko godina postao priznat akademski brend, Bernays nastavlja kontinuirano rasti i razvijati se kako bi studentima pružio dodatne mogućnosti obrazovanja u okviru studijskih programa i omogućio im suvereno suočavanje sa svim poslovnim izazovima.

 

PODACI O INSTITUCIJI

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment

Ratkajev prolaz 8
10000 Zagreb

Matični broj: 04046757
OIB: 13055296868

IBAN:

HR43 2408 0021 1000 3920 9; otvoren kod Partner banke
HR20 2360 0001 1024 2596 2; otvoren kod Zagrebačke banke