Bernaysova CareerCentar Akademija

Upravo zbog za Bernays karakterističnog spoja između teorije i prakse studenti završetkom studija i službeno postaju kompetentni za obavljanje posla, neovisno o području komunikacija ili turizma za koje su se prethodno na studiju obrazovali. Sustav temeljen na povezanosti studenata sa čak 80 partnerskih organizacija, u kojima Bernaysovci već stječu praktično iskustvo te za vrijeme studija ostvaruju trajnije angažmane, dodatno je nadograđen posebno usmjerenim i kreiranim programom edukacije. S ciljem da ulaganje u studente i njihov profesionalni razvoj i dalje ostane jedan od prioriteta, Edward Bernays Visoka škola, u suradnji s CareerCentrom, prvom profesionalnom društvenom mrežom za razvoj karijere i digitalizaciju zapošljavanja, pokrenula je Bernaysovu CareerCentar Akademiju i time svojim studentima osigurala besplatan program dodatne edukacije.

Bernaysova CareerCentar Akademija sastoji se od ukupno pet programa tijekom kojih studenti testiraju svoje sposobnosti najmodernijim metodama. Naime, studenti komunikacija i turizma na Bernaysu u sklopu predavanja i radionica otkrivaju tajne pisanja životopisa i pripreme za video intervju, kako u šumi oglasa prepoznati onaj pravi te koje su ključne faze procesa zapošljavanja. Neki od glavnih benefita suradnje su olakšavanje prelaska studenata iz akademskog svijeta u izazovan svijet rada, njihovo kvalitetno uključenje u poslovnu zajednicu te osiguravanje prilike da bez većih teškoća započnu svoje uspješne karijere, kako na području komunikacijskog, tako i na području turističkog menadžmenta.

Predavanje 1: Vještine zapošljavanja. Trajanje predavanja: 2 sata (120 minuta).

Radionica 2: Analiza natječaja za posao. Trajanje radionice: 2 sata (120 minuta).

Uvodno predavanje ključno je za razumijevanje osnovnih elemenata odabira karijere i važnosti pripreme za selekcijski postupak, dok će na radionici studenti naučiti ključne elemente nužne za razumijevanje što poslodavci traže kod zaposlenika, kako se pripremiti za razgovor za posao, koje su ključne faze procesa  zapošljavanja te kako se istaknuti na tržištu rada.

Radionica 3: Životopis. Trajanje radionice: 2 školska sata (90 minuta). 

Nastavno na radionicu analize natječaja za pisao, studenti će naučiti pripremati i uređivati vlastite životopise, odnosno na pozitivnim primjerima iz prakse naučiti kako se istaknuti među svim drugim životopisima.

Radionica 4: Razgovor za posao. Trajanje radionice: 2 sata (120 minuta).

S obzirom da je razgovor za posao ključna faza u procesu zapošljavanja, prilikom pripreme za istu potrebno je krenuti od razumijevanja svrhe razgovora, potencijalnih pitanja na razgovoru pa sve do načina na koji se analiziraju postavljena pitanja, kako bi s razumijevanjem mogli pripremiti konkretne odgovore.

Radionica 5: Testiranje i analiza rezultata. Trajanje radionice: 2 školska sata (90 minuta).

Svi studenti imat će priliku rješavati standardne selekcijske testove i potom dobiti povratnu informaciju. Studenti će se tako bolje upoznati sa svojim ostvarenim rezultatima, instrumentima kod testiranja, ali i dobiti savjete za kvalitetniju pripremu.