CMF 2019 potaknut će raspravu o potencijalima za međunarodno pozicioniranje Hrvatske

Eminentni stručnjaci iz Hrvatske na 3. CMF-u razgovarat će o tome može li Hrvatska postati kulturni, gospodarski i politički brend zahvaljujući predsjedanju Europskom unijom 2020.

25. travnja 2019.

Okrugli stol „Hrvatska 2020: izazovi predsjedanja EU za međunarodno pozicioniranje“ održat će se 10. svibnja, prvog dana međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum. Okrugli stol će moderirati izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, a na njemu će sudjelovati ključni ljudi za kreiranje brenda Hrvatske: potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić te voditeljica Radne skupine Predsjednice Republike Hrvatske za kreiranje identiteta i brenda Hrvatske prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić.

Treće izdanje CMF-a održat će se 10. i 11. svibnja 2019. Konferencijom će se nastojati dati odgovore na pitanja u kojoj mjeri je komunikacija zaista ključan faktor u uspostavi nacionalnog brenda te kako iskoristiti vlastite prednosti za jačanje imidža države i unaprjeđenje njezine promocije u svijetu. Recenzirani radovi s konferencije bit će objavljeni u dvojezičnom zborniku radova krajem godine 2019., a oni s najboljim recenzijama naći će se u posebnom izdanju međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review.